Blue_Busines...
בשנים האחרונות גוברת התודעה הציבורית לכך שהרשות הפלסטינית מובילה השתלטות עצומה על שטחים נרחבים ובפרט שטחי C, אדמות מדינה ואזורים אסטרטגיים ביהודה ושומרון, וזאת כחלק מקביעת העובדות בשטח והקמת "מדינה פלסטינית" דה פקטו.

ביטוי לחשיבות שרואה הרשות בנושא זה ניתן לראות בדברים שאמר מחמוד א שתיה ראש הממשלה של הרשות, בביקור בטול כרם בתחילת אוקטובר 2020.

א-שתיה אמר כי "משרד החקלאות נמצא במרכז הביטחון הלאומי הפלסטיני, בכנות. מפני שהמערכה שלנו עם היהודי על מה היא? הרי המערכה שלנו היא לא על לחם. המשרד הזה הוא קו ההגנה הראשון על האדמה".

במחקר זה חושף הקול היהודי מימד נוסף מעבר להשתלטות המוכרת של הרשות הפלסטינית, ובוחן את מעורבות חמאס וארגונים פרו חמאסיים במערך ההשתלטות על הקרקעות ונטיעות העצים ביהודה ושומרון, תוך צמצום מרחב האבטחה של הישובים ביהודה ושומרון וקו התפר.

כך, בדומה לפעולות שהובילו לצמצום מרחב האבטחה בגבול עזה תוך עתירות לבג"ץ ופעולות שונות, מצב זה גם הוא עשוי להביא לסיכון מוגבר בתרחיש חדירה המוני או מצומצם בידי ארגוני המחבלים.

היבט זה מעצים את היותה של התופעה ביטחונית וקשורה בנושאים נוספים כגון כספי טרור והגדלת התמיכה של האוכלוסייה הערבית ביהודה ושומרון בארגון הטרור חמאס באמצעות חלוקת העצים.

נראה כי תרומת עצים ושתילתם בשטחים פתוחים ביהודה ושומרון מהווה חלק משמעותי מהאדרת מחבלים וזכרם, ואף מוגדרת בקרב פוסקי הלכה אסלאמיים חלק מפעולות ה"ג'יהאד" והמלחמה בישראל.
Blue_Busines...